Följ livesändningen från Kulturhuset i Stockholm där inspirationsföreläsningar varvas med prisutdelningar av arkitekturpriser. På kvällen firas det med fester runt om i landet i samarbete med Sveriges Arkitekters lokalföreningar.

Såklart är vi på Tegelmäster med och stöttar bra arkitektur, genom vårt partnerskap till Arkitekturgalan 2022. Stort lycka till alla nominerade, och vi ses under dagen!

Årets priser & nominerade

Förändra är temat i år. Samhället befinner sig i en snabb förändringsprocess som måste öka takten om vi ska nå våra klimatmål. Hur ändrar vi riktning och rör oss framåt? Om det handlar Arkitekturgalan. Livesändningen är mellan kl. 13.30–17.30 där sista delen av galan sker utdelning av årets arkitekturpriser; Kasper Salin-priset, Guldstolen, Planpriset, Ung Svensk Arkitektur och Trafikverkets pris.

En av fyra nominerade till Trafikverkets arkitekturpris 2021 är Bollnäs resecentrum, med fasadtegel (C48) från Tegelmäster. Trafikverket delar ut pris för god arkitektur inom transportinfrastruktur. Priset ska inspirera och visa exempel på god arkitektur.

Så lyder juryns motivering:

“Bollnäs nya resecentrum är inbjudande och tydligt. Det gamla stationshuset har fått en uttrycksfull flygel med stark identitet, som höjer statusen för kollektivtrafiken. Genom ett enkelt tillägg i hållbara material, förankrat i lokal tradition, har man omvandlat en blåsig och otrygg plats till en generös värmestuga…”

Adress – Järnvägsgatan, Bollnäs
Tegel – Petersen Cover C48
Arkitekt – Sweco Architects Falun
Beställare – Bollnäs kommun
Byggherre – Sidskogen Bygg & Anläggning

Du hittar vårt referensprojekt Bollnäs resecentrum och fler bilder under Inspiration.

Vinnarna presenteras alltså vid Arkitekturgalan, den 7 april. Se alla nominerade och läs mer om galan på Sveriges Arkitekters hemsida:
arkitekt.se