Nya tankar, idéer och innovationer föds sällan i traditionella konstellationer, sammanhang eller rum. De föds i skärningspunkten där tankar och idéer från skilda områden, discipliner och kulturer får möjlighet att kollidera, förenas, växa och frodas.

Detta är de principer som Brick Studios har skapats utifrån. Brick Studios har ritats av White Arkitekter och kommer att ta emot sina första hyresgäster i slutet av 2022. 

Just nu byggs Brick Studios parallellt med NCC:s andra kontorsprojekt Våghuset. Brick Studios fasad håller just nu på att muras och de båda fastigheterna, Brick Studios och Våghuset, kommer att bli några av Göteborgs nya ikonbyggnader med sin spännande arkitektur. Byggstarten skedde i form av att en del av den första tegelväggen murades upp, varav sex personer med anknytning till projektet fick lämna över varsin tegelsten och berätta vad den symboliserar för dem.

Tomas Carlsson, koncernchef på NCC, överlämnade en sten som symboliserar utveckling. Lena Andersson, VD på Älvstranden Utveckling, stod stenen för livet mellan husen. Gunilla Grahn Hinnfors, ansvarig för stadsutvecklingsfrågor vid Västsvenska Handelskammaren, representerade stenen miljonstaden. För Mattias Lind från White Arkitekter symboliserade stenen konstnärlighet, Magnus Simonsson, affärschef på NCC, valde samarbete och för Johanna Hult Rentsch, regionchef på NCC Property Development, symboliserade stenen mötesplats.

Teglet D32 från Petersen Tegl, muras i ett vilt förband med fogbruk Rånäs. Som avtäckning av tegelmurarna på terrasserna kommer handslagna Coverbrick C71 från Petersen Tegl att användas.

Brick Studios moderna design med de förskjutna partierna kräver avlastning för att bära upp murverket. Detta har vi på Tegelmäster löst genom att skapa nya upplag med hjälp av tegelkonsoler i kombination med prefabricerade tegelbalkar på varannan våning. För höga tegelbyggnader runt om i världen är detta en beprövad teknik som anpassas efter varje projekts speciella förutsättningar.

Arkitekt: White Arkitekter, i Göteborg
Byggentreprenör: NCC
Murentreprenör: Murbiten Tegel och Puts
Tegel: D32 och C71, från Petersen Tegl

Läs NCC:s artikel här

brickstudios.ncc.se

 

Foto: NCC